6 Aralık 2014 Cumartesi

BOHEM GİYİM TARZI (BOHEMIAN)

       Bohem tarzı  kısaca özgür ruhlu, tasasız bir yaşam ayrıca hippi, etnik, çingene ve vintaj ögelerin gündelik birleşimidir. Benim en sevdiğim tarzdır. 70'li yıllarda edebiyat ve sanat çevresindeki kişilerin sitilleri olarak karşımıza çıkmış, zamanla bir çok kişiyi etkisi altına almıştır. Çünkü bohem tarzı giyinmekten ziyade bir ruh hali ve yaşam biçimi olmuştur. 


    Bohem giyim tarzı büyük hasır yada melon şapkalar, danteller, metal tokalı kemerler, uzun etekler ya da elbiseler, püsküllü ceketler yine püsküllü çantalar ve botlar olarak karşımıza çıkarken desenler de ise şal desen, batik ve tribal (Afrika kabilelerinin kullandığı desenler) desen olarak kullanılıyor. 


    Evet renklerimizde ana renkler siyah, kahverengi, krem, yeşil gibi renkler kullanılırken koyu kırmızı, dore ve mor ile de harmanlanabilir. Yalnız boho giyim tarzını kullanırken tabi ki dikkat edilmesi gereken kurallar var. Kombinasyonunuzun renk uyumu, katları, uzunluk ve kalıplarına dikkat etmekte fayda var zira bu tarz giyineyim derken içinde yok olup gidebilirsiniz. Size büyük gelen ne bileyim böyle yerleri süpüren parçalardan uzak durun. :))
Bir kotun üzerine dantelle harmanlanmış bir tunik, etnik ya da tribal desenli bir şal, halka bilezikler ve espadril veya gladyatör sandaletler ile elde edebilirsiniz. Galerideki resimleri inceleyerek de bu tarz hakkında fikir sahibi olabilrsiniz...




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder