28 Şubat 2015 Cumartesi

BİKİNİ (ŞEMALI)

          Belki yaz için yavaş yavaş hazırlanma vaktimiz gelmiştir. Bu çiçeklerle süslenmiş modeli ben çok beğendim. Şemaları takip ederek siz de kolaylıkla yapabilirsiniz.
          Kolay gelsin...:)











26 Şubat 2015 Perşembe

ÖRTÜ MODELLERİ

          Bence bu yapımı kolay motifin modası hiç bir zaman eskimeyecek. Bu motifle her şey yapılabiliyor. Atkıdan çantaya, örtüden bereye kadar... Size renklerin yan yana geldiğinde nasıl duracağı hakkında biraz bilgi vermesi açısından bazı resimler paylaşıyorum.
          Kolay gelsin...:)










24 Şubat 2015 Salı

BEBEK EV BOTU (BABY BOTİE)

          Merhaba güzel arkadaşlarım :)

Sonunda bazı aksaklıklardan sonra bloğuma ve sizlere kavuşabildim. Özledim yahuuu :))
Ama anladım ki ben buraya bayağı alışmışım Allah da bir daha ayırmasın. Bu ayrı kaldığım 
günlerde bir karar verdim ve dedim ki kendi kendime 'artık yaptıklarını ticarete dökme vakti geldi Nuray'cığım ' herkes yapıyor ben de yapabilirim. Küçük hanımlar için bir ev botu yaparak başla bakalım sonu ne olacak. Umarım iyi ve hayırlı olur. :)

          Sipariş için https://www.hobium.com/butik/urun/bebek-ev-botu-baby-botie ya da  blog.nuray@gmail.com veya facebook adresimden mesaj atabilirsiniz. Örnek almak evde yapmak serbest :))

          Yapmak isteyenlere kolay gelsin...:)







14 Şubat 2015 Cumartesi

SEVGİLİLER GÜNÜ (VALENTİNE)

          Herkesin sevgililer (sevgi) günü kutlu olsun:) Sevgilisi olmayanlarda üzülmesin belki de yola çıkmış geliyordur. Hayatta inanın hiç bir şey üzülmeye değmiyor. Ben olması gereken şeyin bir zamanı olduğuna çok inanırım. Olmuyorsa daha zamanı gelmemiş diye düşünürüm. Tavsiyem sizde öyle yapın :) Bugün sevgi günü sadece sevgili olarak düşünmek istemiyorum. Herkesi seviyorum. Bize verilen en büyük hediye sevgi duygusudur.
Sevmek ve sevilmek ümidiyle... Sevgiyle kalın...:)
          Bugünün anlam ve önemi içinde size bir kaç kalp ile yapılmış örnekler paylaşıyorum.:)
Kolay gelsin...:)










11 Şubat 2015 Çarşamba

ÖRGÜ MİNDER-PUF

          Yine artan iplerle şiş ile yapabileceğimiz bir puf; isterseniz içini daha az doldurup sandalye minderi olarak da uygulanabilir. 
          Kolay gelsin...:)






TIĞ İŞİ ÖRNEK (RESİMLİ ANLATIM)

          Yapımı basit güzel bir tığ ile yapılan örnek modeli. Atkı, bere, battaniye, hırka, bluz yani her şey yapılabilir.
          Kolay gelsin...:)










9 Şubat 2015 Pazartesi

TIĞ İŞİ KİLİM

          Eskiden benim anneciğim de yapardı artmış iplerle paspaslar kilimler...Tabi böyle resimdeki gibi değil şu ortadan başlanıp yuvarlak yapılanlardan ama şimdi sanki mağazalarda satılan kilimler gibi oluyor örülenler çünkü çok çeşitli çok güzel ipler var. Şanslıyız :)
          Çok basit bir kilim modeli düz bir şekilde istediğiniz boyda ende tığ ile örüp üzerini yine örme parçalarla süsleyin. Hayal gücünüzü kullanın güzel fikir...:)
          Kolay gelsin...:)




4 Şubat 2015 Çarşamba

TIĞ İŞİ DEFTER KILIFI

          Yapılışı kolay bir defter kılıfı. Kendinizin yaptığı güzel bir hediye olabilir. Dilerseniz küçük çapraz takılan bir çanta modeline de dönüştürülebilir. Makine orlonu ile örülmüş.
          Kolay gelsin...:)